Rembrandt Packaging is PEFC-gecertificeerd

Bij Rembrandt Packaging zetten we een groene stap voorwaarts in onze missie naar verantwoorde productie en consumptie. We zijn trots om onze nieuwe PEFC-certificatie te delen. Het PEFC-label geeft u als klant de garantie dat het karton voor onze verpakkingen te traceren is naar duurzaam beheerde bossen. Hierbij worden de ecologische, maatschappelijke en economische aspecten van het bos in overweging genomen.

Concreet betekent dit dat we vandaag kunnen genieten van de vele producten die de bossen ons bieden, terwijl deze bossen voor toekomstige generaties behouden blijven. Daarnaast wordt de traceerbaarheid van het hout gegarandeerd, van het bos tot het eindproduct. Bij duurzaam bosbeheer zorgt de PEFC-gecertificeerde beheerder, die eigenaar is van het bos, ervoor dat het bos na de houtkap weer bijgroeit, zodat de CO2-opvangcyclus behouden blijft.

Verpakkingen op basis van hout of papier uit duurzame bronnen bieden dus een alternatief voor materialen met een hoge CO2-voetafdruk, zoals plastic en staal. Door PEFC-gecertificeerde producten te kopen kiest u voor duurzame en ecologische producten.